Wayfarer

Om det er noe folk flest er veldig opptatt av, så er det soldager. Men Norge har et så ustabilt klima at det ikke foreligger ikke noen fast definisjon på dette begrepet.

Men solbriller er like fullt et produkt som er veldig aktuelt, enten det er sol eller verden bare er veldig lys akkurat den dagen.

Det finnes mange forskjellige solbriller på markedet i dag, og en av disse solbrilletypene er Wayfarer fra Ray-Ban!

Hva er Wayfarer solbriller?

Ray-Ban er kjent for kolleksjonen Aviator (også kalt pilotbriller), men det er ikke de eneste brillene som har gjort at Ray-Ban er en så stor produsent. Denne produsenten står også bak produksjonen av Wayfarer.

Wayfarer er blant de mest populære solbrillene på dagens brillemarked. Det er amerikaneren Raymond Stegeman som står bak solbrillens design, og disse solbrillene ble designet helt tilbake i 1952. Inspirasjonen hans var halefinnene som du ser på en Cadillac.

Hvordan ble Wayfarer populære?

I likhet med mange andre ting, så hadde filmverdenen en viktig rolle i at Wayfarer plutselig ble så populære.

Den britiske skuespillerinnen Audrey Hepburn hadde den nemlig på seg i filmen Breakfast at Tiffany’s. Denne filmen ble lansert i 1961, og det førte til at disse brillene ble en av de mest solgte solbrillene på 60-tallet. Etter denne filmlanseringen ville alle ha dem!

Ray-Ban så at dette var noe de kunne tjene store penger på, så de begynte derfor å produsere disse solbrillene i forskjellige varianter.

Forskjellige varianter av Wayfarer

De første Wayfarer solbrillene kom på markedet i 1952. Brillenes popularitet steg sakte, men sikkert i en lang periode, men så skjøt de virkelig fart etter lanseringen av filmen Breakfast at Tiffanys.

Ray-Ban tok dette som et tegn på at det ville være en god idé å produsere disse solbrillene i forskjellige varianter.

I dag er det vanlig å dele inn Wayfarer solbrillene fra Ray-Ban i to hovedgrupper. Disse hovedgruppene har fått navnene Originale Wayfarer og Nye Wayfarer. Innenfor disse kategoriene finnes det enda flere varianter av disse populære solbrillene.

Original Wayfarer solbriller

Original Wayfarer solbriller er de solbrillene som ligner mest på solbrillene som Raymond Stegeman designet i 1951, derav navnet Original Wayfarer.

Dette er solbriller som kjennetegnes av både morsomme mønstre og oppsiktsvekkende linser. Innenfor denne kategorien finner du blant annet solbriller ved navn:

  • Distressed Wayfarer
  • Fleck Wayfarer
  • Cosmo Wayfarer
  • Ice Pops Wayfarer
  • Urban Camoflage Wayfarer
  • Denim Wayfarer
  • Leather Wayfarer

Dersom vi tar utgangspunkt i brillenes utforming, så ser de ganske like ut. Alle disse solbrillene bærer stolt den originale formen til Wayfarer, og de tar seg veldig godt ut. Det er fargen på de forskjellige innfatningene og brilleglassene som varierer mest her.

Nye Wayfarer solbriller

Den andre hovedkategorien av Wayfarer solbriller, er Nye Wayfarer.

Disse solbrillene har fremdeles det klassiske designet, men Ray-Ban har i tillegg valgt å gi dem et litt mer moderne preg. Det er noe som komplementerer kategorinavnet på en veldig fin måte.

Dette er en kategori som inneholder et litt mindre utvalg enn de originale Wayfarer solbrillene. I denne kategorien finner du navn som:

  • Wayfarer Bi-Colour
  • Wayfarer Colour Mix
  • Wayfarer Flash

Mens Original Wayfarer er kategorien for deg som ønsker å ligge lavt i terrenget, så vil solbrillene fra Nye Wayfarer være midt i blinken for deg, om du ønsker det motsatte.

Nye Wayfarer kategorien inneholder solbriller bestående av spennende fargekombinasjoner, og sjansen for at du kommer til å få komplimenter for dem på gaten er veldig stor!

Forskjellen mellom dem

Både Original Wayfarer og Nye Wayfarer er solbriller som kjennetegnes av det klassiske designet til Raymond Stegeman fra 1951.

I begge hovedkategoriene finner du solbriller i forskjellige farger og med forskjellige linser, så på dette punktet er de egentlig ganske like.

Foruten navnene, så er den eneste forskjellen mellom Original Wayfarer og Nye Wayfarer at sistnevnte er blitt designet med et litt mer moderne preg.

Dette er en liten detalj som kanskje får disse solbrillene til å fremstå litt mer trendy enn solbrillene i Original Wayfarer, men like populære er de uansett!

Hvem kan bruke Wayfarer?

Dagens brillemarked er delt inn i tre forskjellige kategorier – damebriller, herrebriller og barnebriller – og derfor er dette et svært aktuelt spørsmål å stille. Hvem er det som kan bruke Wayfarer solbriller?

Solbriller – og briller generelt – fungerer på samme måte som sko, klær og mange andre produktgrupper. Det designes ulike produkter spesifikt med tanke på forbrukeren og hvilket kjønn som produsenten ønsker at skal kunne bruke dem.

Wayfarer kan brukes av både damer, herrer OG junior (også kalt barn). Disse solbrillene produseres med andre ord både i alle mulige varianter.

Så enten du er hunkjønn, hankjønn, liten eller stor, så vil sjansen for at du kan finne deg et Wayfarer solbrillepar veldig stor.