Nyt ferien med forbrukslån

Forbrukslån har mange bruksmuligheter og reise er en av dem. Et billig forbrukslån til reise er et populært valg for mange som skal ut på tur, men som mangler finansiering. Forbrukslån er et lån uten sikkerhet og det betyr at du kan bruke pengene på hva du vil – inkludert reise! Forbrukslån har ingen begrensninger i hva du vil bruke pengene på og du kan reise hvor du vil i verden (husk solbrillene). Du kan bekymringsløst låne et kontantbeløp uten at det behøver å gå ut over dine faste utgifter. Med litt god planlegging kan du betale tilbake igjen lånet så raskt som mulig så du sparer penger på å unngå renter og gebyrer hele nedbetalingsperioden på lånet.

Hva er et forbrukslån til reise

Forbrukslån til reise er bare et uttrykk, fordi det skiller seg ikke nevneverdig ut fra hva et forbrukslån faktisk er. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet og er veldig populært blant mange, rett og slett fordi du kan låne penger til hva du vil.

Ofte, blir forbrukslån benyttet til reise for å få finansieringen i orden før en større utbetaling. Det kan være at feriepengene ikke kommer før i Juli eller senere i sommermånedene og det er behov for en større sum penger til reisen før dette. Da kan forbrukslån være en god løsning og gjør det mulig å holde ferien som planlagt, uten at det skal inngås kompromisser med budsjettet.

Reis nå – betal senere

Et forbrukslån gir deg muligheten til å låne en angitt sum nå, slik at du kan tilpasse budsjettet på en oversiktlig og grei måte. Et lån er kjennetegnet ved at du får låne penger og skal betale det tilbake over tid. Du bestemmer selv hvor lang nedbetalingsperiode du vil ha, og det er ikke uvanlig å ha en kort nedbetaling på lånet. En kort nedbetaling vil ofte gå hardt utover ditt økonomiske handlerom i en kortere periode. Da kan det være fornuftig å spe innbetalingene over en lengre periode. Merk, at dette vil øke de totale kostnadene over tid. Har du muligheten til å betale ned et forbrukslån til reise på kort tid, så er dette anbefalt.

Da får du også friheten til å ta opp igjen et nytt billig forbrukslån når det er behov for det. Har du muligheten til å ta opp et forbrukslån sener hos samme selskap, har du den fordelen at de kjenner deg fra før av. Hvis du viser deg å være en god betaler, er det ingenting i veien for at du kan prøve på å forhandle renter før du låner penger igjen. Dette vil selvsagt avhenge av en del forhold, som inntekter, utgifter og alt annet som virker inn på økonomien, men det skader ikke å gjøre et forsøk.

Avdragsfri periode

Mange långivere vil gi deg en avdragsfri periode hvis du ønsker det. Da slipper du bekymre deg for innbetalinger før du er hjemme igjen fra ferien. Hvor lang avdragsfrihet du får er noe du skal avtale med finansieringsbanken. Noen selskaper gir deg muligheten til å anføre dette på søknaden, men det gjelder ikke alle. Sjekk dette når du søker og hvis du er i tvil kan du kontakte banken direkte.

En avdragsfri periode gir deg muligheten til å reise på ferie uten at du behøver å forholde deg til nedbetalingen med en gang pengene er utbetalt på konto. Da kan du bekymringsløst reise på ferie og betale ned igjen på lånet når du har fått samlet deg og er tilbake igjen på jobb.

Du kan også kontakte långiver hvis du har behov for en avdragsfri periode senere hen. Du skal bare være oppmerksom på at rentene vil løpe uansett, men du slipper å betale inn lånet i en avtalt periode. Dette kan være nyttig hvis du trenger litt ekstra penger neste ferie, for eksempel, og kredittselskapene pleier å være ganske medgjørlige når det kommer til dette,

Hvordan finne et forbrukslån til reise

Det er lett å finne et forbrukslån til reise, men det er ikke så lett å vite hvilket du skal velge. I hovedregel er det hvor du får den laveste renten. Det er anbefalt å sende ut flere søknader samtidig slik at du kan vet cirka hvor landet ligger.

Forbrukslån til reise gir deg muligheten til å reise hvor du vil når det passer deg. Noen ganger klarer vi ikke å planlegge utbetalinger og økonomi så det passer med ferien. Det kan også være at du venter en utbetaling, men at den ikke kommer før ferien din er avviklet. Det kan være mange årsaker til dette, og da er det greit å ha alternativer tilgjengelig. Det er mange tilbud på markedet å velge mellom, som den populære banken Santander.no. Få flere uforpliktende tilbud på en gang så du kan velge og vrake i de beste renter og vilkår. Det er fornuftig og sparer deg for tid og penger!

Hvordan søke et forbrukslån til reise

Selve søknadsprosessen er relativt enkel. Noen selskaper har en veldig enkel søknadsprosess hvor du skal bruke BankID. Da får du gjerne sendt av gårde søknaden i løpet av minutter. Det kan være litt slitsomt å plotte inn alle opplysningene flere ganger, hvis du skal sende ut mange søknader.

De fleste långivere vil ha noen utfyllende opplysninger om deg og din økonomi. Det er heller ikke uvanlig at de tar en kredittsjekk av deg, hvis det er første gang du låner av dem, og du får vite hvilke dokumenter de har behov for. Når alle dokumentene er sendt inn vil de sette i gang med å ferdigbehandle søknaden din. Hvis långiver har behov for mer utfyllende opplysninger vil de ta kontakt med deg og veilede deg slik at du vet hvor du kan innhente disse opplysningene. Eksempler på hvilke opplysninger som er nødvendige, er skatteoppgjør, leiekontrakt, lønnslipper osv.

Du finner disse opplysningene på offentlige portaler (Altinn), hos arbeidsgiver eller i en eventuell husleiekontrakt.