Gode sparetips for familien

Det er aldri noe galt i å spare penger. Disse kan formentlig brukes til bedre formål og samtidig vil dere få bedre råd i hverdagen samt få spart opp til noe alle ønsker seg, uansett om det er et spesielt feriemål, konfirmasjonsfest, kampanjer fra telenor.no, nye møbler eller noe helt annet.

Kaffe

Er du eller dere en av de mange tusen som kjøper kaffe på vei til jobben hver dag, så er det allerede her mer enn kr 10 000 å spare på et år. Kjøp en termokopp og en bra kaffemaskin hjemme, så vil denne investeringen ha tjent seg inn i løpet av den første måneden. Resten av året er «overskudd».

Tannlegen

Tannlege er dyrt i Norge og kan være en belastning for de fleste budsjetter. Men hvorfor betale mer enn nødvendig? Flere nettsteder lar deg sjekke standardpriser hos de fleste tannleger i landet. Hvem er den billigste tannlegen og hvem er den dyreste. Kanskje det er på tide å bytte til en rimeligere tannlege og på den måten spare tusenvis av kroner i året?

Finansportalen

Denne portalen kan spare dere for mange penger. Sjekk lånebetingelser hos andre banker. Kanskje det er mulig å flytte lånet til en annen bank som kan tilby en lavere rente? Med et vanlig boliglån trenger renten ikke å være mye lavere før det er penger å spare.

Drivstoff

Har dere bil så har dere kanskje også sett at prisen på drivstoff går opp og ned i løpet av ukedagene. Søndag er alltid den billigste dagen og det kan være mer enn kr 3 i forskjell pr. liter på søndag og mandag. Gjør det til en vane å fylle tanken søndag, så blir det fort kr 10 000 i året å spare.

Spar strøm

Det er ikke uvanlig å bruke rundt kr 2000 pr. måned i strøm. Men det krever faktisk ikke den store innsatsen å kutte forbruket, slik at forbruket går ned og regningen blir et par hundre kroner lavere hver måned. Bruk en termostat og skru ned for varmen om natta og når dere ikke er hjemme. Faktisk bruker vi nesten 60 % av vårt strømforbruk til oppvarming. Dere kan også installere sparedusjhode i dusjen, da er det fort gjort å halvere vannforbruket. Disse få endringene er nok til å redusere forbruket av varmt vann og dermed spare strøm.

Legg inn faste betalinger i nettbanken

Det går ikke lang tid i dag før du mottar en purring om regningen ikke blir betalt til tiden. Det er unødvendig å betale purregebyr og ved å legge inn faste betalinger i nettbanken slipper dere fremtidige gebyrer.

Sjekk mobilabonnementet

Vi bruker mobiltelefonen til det meste i dag og kanskje du til og med leser denne artikkelen på mobilen din. Men har du tenkt over at det finnes et stort utvalg av rimelige mobilabonnement på markedet og kanskje flere av dem er billigere enn det du har i dag? Det koster ingenting å sjekke og det kan være en del penger å spare for familien ved å bytte til en annen leverandør.

Sett opp et budsjett

Det er ikke kun bedrifter som trenger budsjetter. Det er også praktisk for oss private. Da har du bedre kontroll over inntekter og utgifter. Sjekk budsjettet med jevne mellomrom, slik at der ikke dukker opp noen overraskelser.

Sammenlign priser

Når man skal kjøpe litt større ting som en ny mobil, ny pc, nye ski eller andre innkjøp, så kan det være stor forskjell på prisen i de forskjellige butikkene. Du bør derfor enten sjekke et par ulike butikker eller du kan prøve å bruke en prisguide som lar deg sammenligne priser fra en lang rekke nettbutikker i Norge. Her vil du få opp hvor det er billigst å kjøpe den varen du ønsker deg.

Ferien

Er det mulig å reise på årets sommerferie utenfor høysesongen, så er det mye penger å spare. Spesielt i juni og slutten av august koster reisene en del mindre enn midt i høysesongen. Skal dere til utlandet, så bør dere også sørge for å betale reisen med kredittkort. Da får dere automatisk med reiseforsikring og dere trenger dermed ikke å tegne en egen forsikring når dere skal på tur. Finn også billige solbriller før du reiser, så du slipper å betale overpris som turist.

Refinansier dyre lån

Har du eller dere et forbrukslån eller utestående på kredittkortet, så kan det være en del penger å spare ved å refinansiere dette. Sjekk med banken deres eller med et av de mange tilbud på nettet. Ved å få samlet slike smålån og kredittkortgjeld i et enkelt lån, til 0en lavere rente, så er det ikke umulig å spare mer enn kr 10 000 på et år i renteutgifter og gebyrer.

Har du medlemskap til et treningssenter?

Er du en av mange som skynder seg å opprette et medlemskap i januar for å begynne på årets nyttårsforsett og så blir det dessverre glemt allerede i mars måned? Så si opp medlemskapet eller begynn å bruk det igjen. Det er unødvendig å betale opptil kr 500 pr. måned for et medlemskap du ikke bruker.

Nedbetaling av lån

Har du penger til overs eller fått penger tilbake på skatten, så ikke bruk disse på å betale ned på boliglånet eller studielånet. Betal ned på eventuelle lån som har høyere rente først, før du nedbetaler på studie- og boliglån med lav rente.

Sjekk matbutikkenes tilbudsaviser

De fleste kjedene har fortsatt tilbudsaviser med ulike tilbud den gjeldende uke. Disse leveres ikke i postkassa lengre, men du kan gå inn på nettsiden til de forskjellige butikkene for å se hva de kan tilby. Ved å handle en del på tilbud vil matbudsjettet bli litt mindre hver måned.

Gjennomfør et par av tipsene

Du trenger ikke å bruke alle tipsene. Men kan du gjennomføre et par av dem, så er det penger å spare og disse kan helt sikkert brukes på noe hyggelig.