Er solbriller med styrke verdt å investere i?

Er du avhengig av briller for å kunne se ordentlig, samtidig som du stadig vekk glemmer å ta ut clip on solbrillene dine fra den andre jakkelommen eller bilen når du skal et annet sted? Da kan det være en god idé å investere i et par solbriller med styrke!

Solbriller med styrke er akkurat det som uttrykket tilsier. Det er et brillepar som umiddelbart vil gjøre livet mye enklere for den som eier et slikt par. Grunnen til det er at du får absolutt alt du trenger i et eneste brillepar!

Det er glasset i solbrillene som utgjør forskjellen i disse solbrilleparene. I vanlige solbriller er ofte glassene laget av plast eller et annet materiale som ligner på dette. Men om du kjøper solbriller med styrke, så får du et solbrillepar med styrkeglass som i vanlige briller.

Solbriller med styrke og progressive glass!

Men selv om solbriller med styrke kanskje fjerner det umiddelbare irritasjonsmomentet som ble skissert innledningsvis, så er det ikke slik at disse solbrillene er løsningen på alle bekymringer. Dette gjelder særlig deg som er avhengig av briller for å lese.

I mange år var det slik at de som trengte briller til begge formål – å se og å lese – måtte ha to forskjellige brillepar. Men de siste årene har noe som heter progressive briller gjort sitt inntog på brillemarkedet.

Progressive briller er veldig praktisk for de som ikke er så begeistret for å måtte bære med seg flere brillepar til enhver tid. Da vil det å investere i et progressivt brillepar være veldig lurt, for da får du et to-i-ett brillepar. Progressive briller vil gi deg godt syn uansett avstand.

Det er dessuten mulig å få tak i solbriller med både styrke OG progressive glass. Dette er et brillepar med mange bruksområder, fordi de kan brukes til både seing og lesing, samt at de beskytter øynene dine mot skadelige UV-stråler.

Hvorfor bør du velge solbriller med styrke?

Vi var så vidt innom dette emnet i forrige avsnitt, men hvorfor bør du velge solbriller med styrke?

Et vanlig år er delt inn i fire årstider – vinter, vår, sommer og høst – og alle disse inkluderer en eller annen form for lys. Det kan være både sollys eller annet skarpt lys som ofte forekommer om vinteren. Da er solbriller «et must» for de aller fleste av oss.

Noen av de som bruker briller, opplever imidlertid ofte at synet blir betydelig svakere når de bytter fra de vanlige brillene sine til solbriller uten styrke. Om dette er noe du ikke ønsker at skal skje med deg, så vil det være en god idé å investere i solbriller med styrkeglass.

Enten du kjøper solbriller med styrke i en brillebutikk eller bestiller dem på nettet, så vil du få tilgang til et stort utvalg. Du vil dessuten få muligheten til å tilpasse de aktuelle brillene etter det du har behov for.

Alternativer til solbriller med styrke

Er du fremdeles litt usikker på om solbriller med styrke er verdt å investere i eller ikke? Da kan vi i så fall informere deg om at det finnes et alternativ til disse solbrillene.

Om du bruker briller og ikke eier solbriller med styrke, så er dette sannsynligvis noe du vet allerede. Men det finnes flere måter for brillebrukere å bruke vanlige solbriller også:

  • Store, vanlige solbriller som dekker brillene dine
  • Kontaktlinser kombinert med vanlige solbriller
  • Solbriller med fargeskiftende glass

Store, vanlige solbriller som dekker brillene dine

Det første alternativet til solbriller med styrke, er å kjøpe seg et par med vanlige solbriller som er store nok til at de dekker brillene dine. Dette er et alternativ som uten tvil vil spare lommeboken din, men det betyr ikke nødvendigvis at det er det beste alternativet.

Kontaktlinser kombinert med vanlige solbriller

Selv om du ser dårlig, så er ikke det ensbetydende med at du bruker briller. Det kan godt hende at du er en av dem som bruker kontaktlinser.

I så fall faller behovet for solbriller med styrke bort, for kontaktlinser og vanlige solbriller er en veldig god kombinasjon!

Solbriller med fargeskriftende glass

Et annet alternativ er solbriller med fargeskriftende glass. Dette er briller med fotokromatiske glass, noe som gjør at brilleglassene tilpasser seg lyset som innehaveren befinner seg i.

Hva bør du egentlig velge?

Det er til syvende og sist kun du som kan ta denne avgjørelsen.

Om du ikke ønsker å investere i solbriller med styrke, så finnes det alltids flere alternativer som kan hjelpe deg å dekke det samme behovet.

Men vi skal ikke legge skjul på at vi sannsynligvis hadde valgt solbriller med styrke, da også dette fremstår som et veldig godt alternativ.