Kan man kjøpe briller på nett?

Føler du at synet ditt sakte, men sikkert har begynt å bli dårligere? Det er ofte et tegn på at det er på høy tid å skaffe seg en time hos optikeren.

Det at synet svekkes er noe veldig mange opplever etter hvert som man blir eldre, så om det er det som er tilfellet og du ellers er frisk og rask, så er det nok ikke noen grunn til å stresse seg opp over det.

Det er naturligvis helt normalt å bli bekymret, men det er kun i svært få tilfeller at det er et tegn på at noe er alvorlig galt.

Eller bruker du kanskje briller allerede, men har utsatt optikerbesøket i lengre tid fordi dette er en prosess som tar lenger tid enn det du har til rådighet? Da vil dette i så fall være en gladnyhet for deg – det er faktisk mulig å kjøpe briller på nett!

Hvorfor bør man gå til optiker?

Selv om det har det blitt mer og mer vanlig å kjøpe briller på nett de siste årene, så finnes det fremdeles mennesker som utdanner seg til optikere. Men er det egentlig nødvendig med utviklingen som foregår i disse dager?

Svaret på dette spørsmålet er definitivt ja. Til tross for denne utviklingen, så er det ingenting som tilsier at behovet for optikere kommer til å forsvinne i nærmeste fremtid.

Alle som bruker briller, har nemlig på et eller annet tidspunkt vært gjennom en synstest. Dette er en grundig test som må utføres av en person med ekspertise på feltet – og det er det en optiker som har. Hensikten med testen er å kartlegge situasjonen og behovene dine.

Mange undrer seg over hvor ofte man bør ta en slik synstest, og den generelle anbefalingen er at en bør gjennomføre en slik test en gang hvert andre år. Dette kan naturligvis variere med utgangspunkt i din situasjon. Denne testen tar normalt rundt 30 minutter hver gang.

Derfor kjøpes briller på nett

Om det fremdeles er behov for optikere og du uansett må gå dit for å ta en synstest, hvorfor er det å kjøpe briller på nett i det hele tatt et alternativ? Det er det flere grunner til, men det er særlig en begrunnelse som skiller seg ut.

Hos optikeren er det mange som opplever å ikke finne briller (glass og innfatning) som ikke faller i smak. Om du attpåtil sitter igjen med en dårlig følelse etter besøk, så kan det være at du føler deg presset til å bare velge noe.

Dette er imidlertid noe du slipper ved å kjøpe briller på nett. Da kan du bruke akkurat så mye tid du trenger til å finne det rette brilleparet. Det finnes til og med nettbutikker som tilbyr kundene å bestille brillene til prøving, noe som kan minne litt om et besøk hos optikeren.

Men den viktigste grunnen til at noen velger å kjøpe briller på nett, er ganske enkelt prisnivået. Brillene som selges på nett er jevnt over billigere enn brillene som du blir presentert for hos optikeren.

Hva risikerer man ved å kjøpe briller på nett?

Prisene kan variere, men det er likevel noen som foretrekker å stoppe innom optikeren en gang i blant.

Grunnen til det er ofte at de ikke synes det er verdt å ta risken. For noen mener at man ikke har det samme sikkerhetsnettet ved brillekjøp på nettet som man har i en eller annen brillebutikk.

Betal med kredittkortet og dra nytte av fordelene dette gir. For eksempel sikring mot svindel og bonuser ved kjøp.

Kan du kjøpe briller på nett?

Her vil nok svare variere litt med utgangspunkt i hvem det er du spør. Om du spør en optiker, så er sannsynligheten ganske stor for at de ville svart nei. Men spør du noen som ser saken fra et objektivt synspunkt, så er det nok svært lite som kan stoppe deg. Selv om det ikke akkurat er som å finne matoppskrifter på nett er det nok ikke en dårlig idé å kjøpe briller online.

Dette er en avgjørelse som bør ta utgangspunkt i din individuelle synssituasjon. Opplever du stadige synsendringer og har mange optikerbesøk bak deg, eller er du en av dem som kun kjøper briller av og til? For sistnevnte vil det nok ikke være noe problem å kjøpe briller på nett.

Generelt sett kan altså de fleste brillebrukere kjøpe briller på nett i dag. Om synssituasjonen din tillater det, så er det bare å sette seg ned foran dataskjermen for å gjøre det akkurat når du vil.

Men når det er sagt, så betyr ikke det at du slipper unna besøket hos optikeren. For uansett hvor du kjøper de nye brillene dine, så bør du oppdatere synstesten din med jevne mellomrom, og for øyeblikket er dette noe du kun får gjort hos optikeren.