3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Solbriller eller pokerfjes?

Poker er et spill hvor psykologi. og utmanøvrering av motspilleren. er av stor betydning fro vinnersjansene. Ja, og hvordan du spiller da selvfølgelig. Et velkjent uttrykk i denne sammenheng er «pokerfjes», som ellers ble popularisert av artisten Lady Gaga med den verdenskjente sangen «Poker Face», og pokerfjes er vel noe alle har et forhold til, enten det er ved pokerbordet eller ikke. Men det du kanskje IKKE visste, er at mange pokerspillere har på seg solbriller når de spiller poker,  og har en pause fra klassiske spilleautomater. Nå snakker vi selvfølgelig ikke om poker på nettcasino (sikkert noen som spiller med solbriller her også), men om spilling på fysiske turneringer osv.

Hvorfor solbriller?

I forbindelse med research til denne artikkelen har vi sjekket gjennom flere bilder, artikler og andre omtaler av pokerspillere, som spiller med solbriller. Det peker seg ikke ut en spesiell type som alle bruker, men en fellesnevner er at solbrillene er Mirrored (eller speiler på godt norsk), noe som kanskje er ganske opplagt, all den tid det vil være ganske tåpelig å ha på seg briller for å skjule øynene, om alle kan se de allikevel.

Og der kom vi inn på årsaken til at enkelte pokerspillere bruker solbriller. Det er helt enkelt for å skjule øynene sine. Et viktig prinsipp i poker, er å skjule følelsene sine (derav uttrykket pokeransikt), men øynene avslører ofte mer enn vi liker å tro, og derfor er solbriller et nyttig verktøy i denne sammenhengen.

Solbriller som peker seg ut

Vi kan ikke nevne solbriller i denne sammenhengen uten å nevne Kim Kardashian. Kimmie stilte opp på den famøse, celebre pokerturneringen «If Only» med solbriller, til stor fornøyelse for både fans og den gemene tvitrer. Hun brukte naturlig nok Billionaire solbriller – og det med stil! Phil Hellmuth kan også nevnes i forbifarten. Phil er den yngste noensinne som har vunnet WSOP, som er den gjeveste av alle pokerturneringer. «The Poker Brat», som han også kalles, spiller med sorte sportsbriller i beste kvalitet. Noe vi kan forvente all den tid han har vunnet titalls millioner, i løpet av karrieren.

Hvorfor solbriller?

En grunn til at pokerspiller bruker solbriller, er nok ikke fordi det ser stilig ut (selv om Kim Kardashian nok er unntaket), men heller for å skjule øynene – og dermed hva du tenker. Vi bruker nemlig øynene flittig til å orientere oss om omgivelser, hva som skjer rundt oss og hva vi tenker på. Dette er også noe som skjer ubevisst, og det krever en viss selvdisiplin for å kikke andre veien kan vi si. Så i stedet for å bruke energi på dette, brukes solbriller for å fokusere på selve spillet og ikke avsløre hva vi tenker.

Om det hjelper er en annen sak. Det hjelper aldri så lite med solbriller om du ikke er dyktig med kortene i tillegg.

Har du en pokerspiller i deg? Da kan solbriller være en god måte å skjule dine hensikter på bordet med. Og husk: Hold kortene tett til brystet!

Solbriller