Slik finner du billige briller – 4 tips

Å kjøpe briller kan ofte være en dyr affære, spesielt hvis du har brytningsfeil eller andre spesielle behov. Mange bruker kredittkort eller låner penger i form av såkalte sms lån eller andre mindre lån for å finansiere dyre briller. Det finnes flere ulike alternativer for å finne rimelige briller uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Her får du tips om hvordan du kan spare penger på brillekjøpet ditt.

4 tips for å finne billige briller

  • Sammenlign priser hos flere brillebutikker – En av de mest effektive måtene å finne rimelige briller på er å sammenligne priser fra forskjellige optikere og brilleforhandlere. Ta deg tid til å undersøke og besøke ulike butikker eller utforsk deres nettsider for å finne de beste tilbudene og rabattene.

Nettbaserte brilleforhandlere har blitt populære for sine lavere priser sammenlignet med fysiske butikker og tilbyr et bredt utvalg av rimelige briller, ofte til betydelig reduserte priser. Et tips er å sammenligne priser via tjenester som Prisjakt og Prisguiden.

  • Kjøp briller på salg – Hold øynene åpne for kampanjer – flere brilleforhandlere har rabattkoder og salg flere ganger om året. Her kan du finne briller til reduserte priser. Hold deg oppdatert gjennom nyhetsbrev og sosiale medier så du kan dra nytte av tilbudene når de er tilgjengelige.
  • Vurder å kjøpe brukte briller eller brukt innfatning på nettet:

Å kjøpe brukte briller kan være et kostnadseffektivt alternativ, selv om det kanskje ikke passer for alle. Mange optikere og brilleforhandlere tilbyr brukte briller som er rengjort, oppgradert og tilpasset dine behov. Du kan også se på sider som Finn.no og Tise – der mange selger brukte briller privat.  Sørg for at de brukte brillene er i god stand og kan tilpasses ordentlig før du foretar et kjøp.

  • Sjekk forsikringsdekning eller offentlige støtteordninger: Sjekk om forsikringen din eller trygdeordningen dekker deler av kostnaden for briller. Har du barn som har behov for synskorrigering med brillestyrke på minst ett glass ≥1,00D og/eller cylinderstyrke på minst ett glass ≥ 1,00 D kan du søke om brillestøtteordning for barn. Barn som trenger briller, kan få tilskudd til briller av NAV. Tilskuddet trekkes fra regningen hos optikeren når brillen skal betales. Dette kan redusere utgiftene betydelig.

Billige briller uten kompromiss

Det er mulig å finne rimelige briller ved å sammenligne priser, utforske nettbutikker, dra nytte av kampanjer og rabattkuponger og sjekke forsikringsdekning og statlige støtteordninger. Da kan du ta en informert beslutning som passer både ditt budsjett og visuelle behov.

Husk å prioritere kvalitet og riktig tilpasning for å oppnå optimal øyehelse og synskorreksjon. Med disse strategiene kan du finne rimelige briller uten å gå på kompromiss med stil eller funksjonalitet.