Fra mobilabonnement til dagligvarer – Tips til å spare penger i 2023

Føler du at du har mye utgifter per måned og at du ikke sitter igjen med noe sparepenger til neste lønningsdag? Da kan det være lurt å sette inn tiltak for å spare penger i hverdagen. Her får du tips til å spare penger på mobilabonnement, strøm, forsikringer, lån, drivstoff og dagligvarer, og kan spare flere tusen kroner i måneden med enkle tiltak!

Spar penger på mobil

Å sjekke priser på mobilabonnement er viktig i og med at det dukker stadig opp nye aktører med gode tilbud. Sjekk hvor mye du betaler per gigabyte i dag, og om du kan få en bedre avtale andre steder. 

I tillegg kan du prøve å redusere antall GB du bruker per måned ved å gjøre noen enkle grep på mobiltelefonen. 

 1. Sørg for at apper ikke oppdaterer seg mens du er på mobile nettverk.
 2. Last heller ned innhold du ønsker å se på Youtube, Netflix eller musikk du ønsker å høre på Spotify.
 3. Reduser størrelse på eventuelt videoer og bilder du tar med telefonen og sender til andre.
 4. Sperr eventuelt for bilder og video i messenger mens du er på et mobilnettverk, slik at de ikke lastes opp før du kommer hjem.
 5. Om du trenger nye apper, sjekk hvor store filene er og heller last dem ned når du kommer hjem.

Alle disse tiltakene kan hjelpe deg med å redusere databruken per måned dramatisk, og dermed slipper du å betale for ekstra data hele tiden. 

Sjekk strømpriser og sparetiltak

Det er store forskjeller på strømprisene her til lands, men selskapene har ikke så veldig store forskjeller på kilowatt prisen da det er stor konkurranse mellom aktørene. Men det du kan spare penger på er tiltakene du gjør selv i hjemmet. Du kan for eksempel: 

 • Skifte ut alle glødepærer til LED-lyspærer
 • Installere smarte panelovner med termostat du kan styre på mobilen
 • Sjekke lister rundt vinduer og dører at de ikke slipper ut for mye varme
 • Skru av lyset på rom du ikke bruker
 • Kjøp elektriske produkter som er A-merket

Sjekk forsikringene dine

De største forsikringskostnadene vi har i Norge er stort sett på bolig og bil. Har du gjort noen oppgraderinger på boligen siden sist du kjøpte forsikringer? 

Enkelte selskap kan for eksempel gi rabatt om du har installert innbruddsalarm, komfyrvakt med tilknytning til alarmsentral, eller andre sikkerhetstiltak i hjemmet som kan forhindre skade. 

I tillegg kan det være lurt å sjekke avtalen din opp imot andre selskaper, slik at du kan se om du kan få bedre priser med de samme vilkårene. Dette tipset kan spare deg for tusenvis av kroner per år. 

Dette kan du gjøre for å spare på forsikringer: 

 • Sjekk bonusen på bilen og om du kan få opprykk hos et nytt selskap. Har du lav bonus kan du ha krav på bonusopprykk hver sjette måned så lenge du har vært skadefri. Denne regel gjelder derimot kun om du skifter selskap. 
 • Sjekk om du har rabattavtaler via jobb eller fagorganisasjoner du er medlem av. Ofte kan disse rabattene være betydelige  på 10 til 20 prosent av årspremien. 
 • Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt for å sjekke hvilke type oppgraderinger og sikkerhetstiltak kan redusere årspremien på boligen

Refinansiere dyre kreditter og smålån

Har du tømt flere kredittkort som du betaler månedlig på? Dette er ofte langt mer kostbart enn å få alle smålån samlet i ett. 

Å søke om refinansiering koster ingenting, du betaler som regel et flatt gebyr for å få refinansiert lånene. 

Kortterminal med flere kredittkort rundt

Benytt deg av kredittkort rabatter

I dag finnes det en rekke forskjellige kredittkort som kan gi deg bonus og cashback p det du handler mest. 

Du kan spare penger på dagligvarer, drivstoff, reiser og mye mer. Undersøk markedet for hvilke kort som dekker dine behov. 

Om du finner flere alternativer som du kan spare penger på er det viktig å ha en god oversikt over alle dine kredittkort og betale dem i tide. På denne måten så unngår du å betale renter på det utestående beløpet, og er jo hele poenget borte om du må betale 20 % rente for å få 4 % rabatt på drivstoff. 

Tenk over hvor du handler dagligvarer

Priser på dagligvarer kan variere stort hos de ulike kjedene. Det kan kanskje virke enklest å handle på nærbutikken hver eneste dag istedenfor å sette av tid til storhandling. Men i det lange løp sparer du mye på å handle en gang i måneden. 

 • Velg en butikk som gir de beste prisene på matvarer du handler
 • Handle inn for minst 1 uke av gangen og lag en liste
 • Unngå sporadiske småkjøp på butikken

Det er også lurt å benytte seg av kredittkort med rabatt på dagligvarer og i tillegg medlemsrabatter hos Coop eller Trumf.