Den nye trenden: briller uten styrke

I 2021 er det ikke slik at alle som bruker briller egentlig trenger det. Noen bruker briller fordi de er avhengig av det for å kunne se hvor de går, mens andre bruker briller rett og slett fordi det er «trendy».

Hvis vi går noen tiår tilbake i tid, så var det nok ingen som ville trodd at dagen hvor briller ble trendy faktisk ville komme. Men det har den altså gjort. Briller har faktisk blitt så populært at det nå produseres briller uten styrkeglass, slik at den som vil kan bruke briller.

Hva er briller uten styrke?

Briller uten styrke er nettopp det – briller uten styrke!

Dersom du kommer i snakk med en person på gaten, og vedkommende forteller deg at de har på seg briller uten styrke, så betyr det at brillene dere ikke forbedrer synet deres. Personen ser antageligvis like godt uten som de gjør med briller.

Grunnen til at de bruker briller er altså fordi de har lyst. De har blitt bitt av basillen som har spredd ordet om at briller er kult og «in».

Tiden hvor ordet «brilleslange» var et skjellsord er rett og slett forbi (du visste kanskje ikke at det faktisk er en slange som heter nettopp dette). Før var dette et adjektiv som hadde negative konnotasjoner knyttet til seg, men slik er det ikke lenger. Nå til dags kan faktisk det å bruke briller gjøre deg rykende heit!

Dette bør du tenke på når du kjøper briller uten styrke

Den generelle oppfatningen er at briller kan kle hvem som helst, men er det egentlig sant? Svaret på dette spørsmålet er definitivt ja. Men det forutsetter at du er i stand til å ta gode valg når du skal kjøpe deg briller.

I en slik kjøpsprosess er det viktig å tenke på at dette er noe du skal bruke jevnlig. Om ikke hver eneste dag – siden du strengt tatt ikke er nødt – så i hvert fall veldig ofte. Du skal selvsagt føle deg bra, men like viktig er det at det ser bra ut.

Brillene du kjøper bør altså kle ansiktsformen din. Det høres ikke så vanskelig ut, tenker du kanskje. Men det finnes ganske mange forskjellige ansiktsformer:

  • Oval ansiktsform
  • Rund ansiktsform
  • Lang ansiktsform
  • Firkantet ansiktsform
  • Hjerteformet ansiktsform

Oval ansiktsform

En oval ansiktsform symboliseres ofte med balanserte proporsjoner.

Om du har et ansikt med en oval ansiktsform, så er du veldig heldig. Det betyr nemlig at du kan komme unna med nesten hva som helst når det gjelder utseende på brillene.

I forbindelse med det å følge trender, er altså en oval ansiktsform svært fordelaktig. I tillegg til å følge trenden, så kan du i en mye større grad få akkurat det brilleparet du har lyst på.

Rund ansiktsform

Person med rund ansiktsform passer ofte briller som er ganske definerte i seg selv.

En rund ansiktsform skaper en illusjon om litt fyldigere kinn, og da vil det være smart å velge briller med en innfatning som jobber mot denne illusjonen. Firkantede briller vil være et godt valg her.

Grunnen til det er at de firkantede brillene vil skape en kontrast i ansiktet ditt. De får kinnbeina dine til å bli mer markerte, og det vil få ansiktet ditt til å se litt lenger ut enn det egentlig er.

Lang ansiktsform

Om ansiktet ditt er langt, så bør du velge et brillepar som ikke understreker dette. Hvis du mot formodning ender opp med et brillepar som gjør akkurat dette, så kan det ha motsatt effekt.

Både firkantede og runde briller vil være gode valg her. Det er imidlertid viktig å passe på at brillene du velger ikke blir for små i ansiktet ditt. Dette vil få ansiktet ditt til å se enda lenger ut, og det antar vi at du sikkert ikke har lyst til.

Firkantet ansiktsform

En firkantet ansiktsform kjennetegnes av at den har ganske jevne proporsjoner.

I et slikt ansikt vil briller med innfatninger med avrundede eller ovale hjørner være gode valg. Dette vil bidra til å gi ansiktet ditt et mykere preg. Det vil også fungere som en fin kontrast til resten.

Det er imidlertid slik at et firkantet ansikt kan være både lite og stort, så her er det viktig å velge en brillestørrelse som komplimenterer dette på en god måte.

Hjerteformet ansiktsform

Med hjerteformet ansiktsform mener vi bred panne, høye kinnbein og smal kjeve.

Å finne briller til folk med denne ansiktsformen kan være ganske utfordrende, men det er ikke umulig! Et generelt tips vil være å unngå briller med for mange og for voldsomme detaljer.

Har du et hjerteformet ansikt, samtidig som du har litt lyst til å bruke klassiske pilotbriller? Om du først skal kjøpe briller uten styrke, så vil dette være en veldig god idé!

Hva er det som har forandret seg?

Men hva er det egentlig som har forandret seg siden tiden hvor brilleslange var et skjellsord og nå? Vi vil våge oss så langt som å si at det er samfunnet som har tatt et steg i riktig retning!