De beste brillene til reisen til Island

Uansett om man reiser til Island om vinteren eller sommeren er det utrolig viktig at man har med seg de riktige solbrillene. For akkurat som mange steder i Norge er det slik på Island at det er et veldig spesielt lys – noe som betyr at man kan se nordlys om vinteren i mørketiden og at man har midnattssol om sommeren. Disse spesielle lysforholdene er noe som krever at man er forberedt hvis man ønsker seg de aller beste forutsetningene for å kunne nyte de mange fantastiske naturopplevelsene som man har dratt til Island for å oppleve.

Når du planlegger en tur til Island er det enkelt å tenke at man fint kan planlegge hele turen selv, men akkurat som med andre destinasjoner er det selvsagt også slik her at det å få tips og råd fra noen som virkelig kjenner området og ikke minst hvilke muligheter som finnes i de omgivelsene man reiser til veldig viktig. En side der man kan finne masse god informasjon er sider som Guidetoiceland.is/no.

Husk brillene dine på turen

Hvis du er nærsynt, men bare litt nærsynt, er det sannsynlig at du kanskje ikke bruker brillene dine så mye med mindre du skal på forelesning, museum eller på kino. Men sannheten er at det å glemme å ta med seg brillene sine når man skal oppleve spektakulære naturopplevelser er veldig viktig. For selv om man ikke pleier å gå med briller i hverdagen, kan det være noe som kan påvirke opplevelsen din negativt hvis du glemmer dem. Det å for eksempel også ha med seg solbriller med styrke er derfor noe som virkelig kan være alfa og omega for at du kan få mest mulig ut av turen.

Det å ha solbriller med seg er også viktig, for med solen som er der om sommeren har man ikke bare økt risiko for å bli solbrent, men også for å skade øynene, akkurat som man har når man reiser til andre destinasjoner der det er mye sol eller bare høy UV-indeks. Det å være forberedt til turen betyr derfor at man bør tenke på både å kunne få mest mulig ut av opplevelsen ved å se klarest mulig, men også å beskytte øynene sine mot solen – spesielt fordi Island er et land der man reiser dit for å være mest mulig ute og oppleve naturen og derfor naturligvis kommer til å ha mer behov for både solkrem og solbriller.